Meterkast & Zonnepanelen of laadpaal

Is u meterkast geschikt voor een zonnesysteem of een laadpaal?

Wilt u zonnepanelen of een laadpaal aanschaffen ga dan eerst na of u meterkast geschikt is.

Door een hoge continu belasting doormiddel van een zonnesysteem of een laadpaal is een oude meterkast hier vaak niet op voorbereid en kan deze overbelast raken.

Is het een oude meterkast of bevat deze nog smeltzekeringen dan is het een goed moment om de meterkast te vervangen.

Doet u dit tezamen met een zonnesysteem dan kunt u de btw kosten op de meterkast vaak volledig terug krijgen.

Doormiddel van elektrisch koken een zonnesysteem laadpaal warmtepomp enz enz loopt er steeds meer energie door de meterkast.

Dit zijn allemaal apparaten met een hoge continuïteit veel oudere meterkasten zijn hier niet op voorbereid door de meterkast te laten vervangen is deze op de toekomst voorbereid.

Wij kijken hierbij ook naar eventuele uitbreidingen in de toekomst en geven u een passend advies.

Heeft u een 1 fase aansluiting en gaat u in de toekomst elektrisch rijden dit eventueel in combinatie met zonnepanelen en andere apparaten met een hoge continuïteit dan is het goed om te kijken of de meterkast niet aangepast moet worden naar een 3 fase aansluiting.

De kosten voor het veranderen van de aansluiting van 1 fase naar een 3 fase aansluiting zijn vaak gering en de meterkast is dan geschikt voor een hogere energie belasting.

Wat is hoge continuïteit?

Een laadpaal-zonnesysteem-warmtepomp vragen of leveren over een langere periode op de dag veel energie. Dit zijn dus apparaten met een hoge continuïteit.

Een magnetron-printer-föhn enz enz vragen over een kortere periode op de dag energie. Dit zijn dus apparaten met een lage continuïteit.

Vrijblijvend advies?

U kunt altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies of vragen. Voor het plaatsen van een nieuwe meterkast komen wij altijd langs voor een schouw, zodat alles is voorbereid op u energie behoeften in de toekomst.

Is uw meterkast geschikt?

Is u meterkast geschikt voor een zonnesysteem of een laadpaal?

Laat dit veld blanco
Raaphorst Dienstverlening Laadpaal Thuis kopen

Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken en gekwalificeerde monteurs.

De zonne-energiesystemen die wij verkopen worden uitsluitend in Europa geproduceerd en zijn door de kwalitatief hoogwaardige onderdelen betrouwbaar en bedrijfszeker.

Koen Raaphorst – Directeur

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?